drie_grote_joodse_feesten_jpg.jpg
drie_grote_joodse_feesten_jpg.jpg

Drie grote Joodse feesten - Ds. W Silfhout

€ 14,95

Drie grote Joodse feesten Pesach, Shavoeot, Soekot in relatie tot Pasen, Pinksteren, Loofhuttenfeest Product omschrijving

Christenen kunnen veel leren van de Joodse feesten, zowel van Pesach, Shavoeot, als van Soekot. De Bijbel spreekt op veel plaatsen over de grote feesten. En de christelijke feestdagen staan direct in relatie met de Joodse feesten. In dit boek trekt de auteur lijnen van Pesach naar Pasen, van het Wekenfeest of Shavoeet naar Pinksteren, en van Soekot naar het Loofhuttenfeest.

Ds. Silfhout beschrijft hoe de verschillende feesten zijn ontstaan, hoe ze oudtijds werden gevierd, hoe dat nu onder het Jodendom is en wat ze voor christenen hebben te betekenen. Ds. Silfhout gaat ook in op de vraag waarom het Loofhuttenfeest in de christelijke kerk geen invulling kreeg. Steeds weer wijst de auteur heen naar Christus. In Hem kregen alle ceremoniële wetten hun vervulling. Bestudering van de feesten kan daarom een middel zijn om de ware kennis van Christus als de Middelaar te krijgen of te verdiepen.

Leerzame en meditatieve uitgave over verschillen en overeenkomsten tussen christelijke en joodse feesten


Overige informatie:

Auteur: Ds. W. Silfhout

Formaat: 96 blz.

Uitgever: De Banier

Publicatie jaar: 2019

ISBN: 978 94 0290 7292

Aantal
233