messiasbelijdende_joden_door_de_eeuwen_heen_jpg.jpg
messiasbelijdende_joden_door_de_eeuwen_heen_jpg.jpg

Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen - Een geschiedenis van een vergeten groep.

€ 13,50

Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen Een geschiedenis van een vergeten groep Product omschrijving

Na een definitie van het begrip Messiasbelijdende Joden, behandelt dr. Siebesma hun geschiedenis vanaf de eerste pinksterdag tot vandaag. De focus ligt daarbij op (West-)Europa en Nederland.

Al eerder zijn er studies gepubliceerd over de geschiedenis van de Joodse christenen in de afgelopen tweeduizend jaar, maar die zijn veelal in het Engels geschreven en zijn van oudere datum. Dit boek is het eerste (beknopte) overzichtswerk in het Nederlandse taalgebied.

Zolang de gemeente van Christus bestaat, zijn er Joden geweest die Jezus als Messias hebben geaccepteerd en Hem zijn gaan volgen. Vaak waren zij eenlingen die, verstoten door hun familie en door de Joodse gemeenschap, een eenzame weg gingen. Vanwege hun dubbele identiteit hebben ze vijandschap ervaren: ze waren Joods en ze volgden Christus.

We kunnen van hen leren omdat zij eerstelingen waren. Hun getuigenissen en hun levens laten zien dat het volgen van de Messias een prijs heeft, maar dat dit lijden niet opweegt tegen de geestelijke rijkdom die wij in de Messias hebben ontvangen.


Overige informatie:

Auteur: Dr. Pieter A. Siebesma

Formaat: 200 pagina's

Uitgever: Den Hertog / Stichting Steun Messiasbelijdende Joden

Publicatie jaar: 2019

ISBN: 9789033130137

Aantal
233