voorgoed-afscheid.jpg
voorgoed-afscheid.jpg

Voorgoed afscheid - C.van Rijswijk

€ 11,90

Over het leven van Eliëzer Kropveld (1840-1920), een Jood die predikant werd.

Eliëzer kropveld was het jongste kind uit een Joods gezin van elk kinderen. Als kind al wilde hij op school de naam van Jezus niet lezen. Jezus was immers niet de ware Messias, maar een verleider. Net over de Duitse grens ging hij in een winkel werken. Daar kwam hij in aanraking met christenen en hij ging boeken lezen van ‘oude schrijvers’ zoals van Salomon Duijtsch (een bekeerde Jood), van Bunyan (de Christenreis) en het vragenboekje van ds. Hellenbroek. Ook las hij in het Nieuwe Testament. Dat werd het middel tot zijn bekering.

Op de duur kreeg hij het verlangen om predikant te worden. Hij heeft zeven gemeenten gediend. Veel Joden die overgingen tot het christendom konden met hun vragen bij hem terecht. Op de hoge leeftijd van ruim tachtig jaar ging hij naar het vaderhuis.

 

Beste bezoeker,

Fijn, dat u/ jij belangstelling hebt voor onze webshop.

Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.

israelwinkeltjenunspeet.nl

232