IMG_5920.jpg
IMG_5920.jpg

Onbegrensd Israël 29608

€ 16,95

Het Joodse volk heeft eeuwenlang gebeden voor de mogelijkheid terug te keren naar Sion, het hart van Israël, het Beloofde Land. Dit diepe verlangen van het Joodse volk werd sinds het gezin van de negentiende eeuw werkelijkheid. sindsdien zijn. miljoenen Joden 'thuisgekomen' en heeft Israël een aantal bijzondere hoofdstukken aan zijn geschiedenis kunnen toevoegen. de stichting van de staat Israël in 1948 geldt daarbij als het hoogtepunt. Anno 2021 is Israël uigegroeid tot een moderne democratie in een verdeeld Midden-Oosten. Zijn grenzen en geschiedenis worden voortdurend betwist, tot in de ver Verenigde Naties toe. Velden dingen aan op de herverdeling van het land, waarbij Israël Grote delen van het hartland zou moeten afstaan aan de Palestijnen, onder druk van 'internationaal recht'.

In dit boek nemen de auteurs je aan de hand van kaarten mee door de recente geschiedenis van Israël en zijn grondgebied. Van de Ottomaanse overheersing in de negentiende eeuw tot de meest resten situatie. Het levert een verassen perspectief op en is een onmisbare hulp om de huidige conflicten rond Israël beter te begrijpen.

Het boek is geschreven door theoloog en journalist Johannes Gerloff en door Heinz Reusch, gediplomeerd gids die de afgelopen twintig jaar talloze groepen in Israël heeft rondgeleid.

Aantal
227