naamloos
naamloos

Barkan Mourvedre Rosé.(9337)

€ 8,50

Barkan Classic Mouvedre Rosé 
Zalmroze, droge rosé waarin u in geur en smaak bosaardbeien, zacht fruit en een aangename kruidigheid aantreft. Een zacht bittertje geeft extra kracht en pit aan de wijn. Een mooie rosé om te drinken bij jong belegen kaas, diverse worstsoorten, olijven, salades, gebakken vis, gegrilde kipkluifjes, pizza en pastagerechten. Lekker koel serveren!

Vam onze vinoloog:

Kleur
Zalmroze
Geur
Bosaardbeien, zacht rood fruit, milde kruidigheid
Smaak
Aangenaam zacht bittertje, rijp zacht rood fruit en milde zuren met een lekkere kruidigheid, droog, maar niet beendroog (is zonder een kruimel zoetheid).
Wijn/spijs
Salades met vis of kip, gegrilde kipkluifjes, gebakken visje, pastagerechten, broodje hamburger. Als avondwijn met een stukje jong belegen kaas, olijven, stukje worst (droge worst, Groninger metworst met kruidnagel, chorizo of salami).
Opmerking
Een zacht bittertje geeft wijn vaak wat pit en is zeker niet negatief. De milde zuren zullen nog beter tot hun recht komen als u de wijn koel schenkt. Rosé wordt vaak gezien als zomerwijn, maar met de wijn/spijs voorbeelden zal de wijn ook lekker smaken als het buiten koud is. Rosé krijgt zijn kleur door de schilletjes van de druif, waar de kleurstoffen in zitten, kort te laten weken in de most.

Art. 09337

In verband met breukvrije verzending is de minimum bestelhoeveelheid voor wijnen: 6 flessen (assorti) of een veelvoud hiervan.

 

 

Aantal
217