IMG_1837 (002).jpg
IMG_1837 (002).jpg

Segal Levant Argaman Art nr. 09197

€ 12,95

Droge dieprode wijn met een lange afdronk waarin u besvruchten, hout en op de achtergrond kruidige en zacht romige tonen proeft. De stevige volle wijn is heel toegankelijk en niet echt zwaar. De Argamandruif is een kruising tussen de Carignanen Souzao druif. Professor Roy Spiegel van het Vulcani Institute ontwikkelde de kruising. De naam Argaman is Hebreeuws voor diep paars. De wijn kan 3 tot 5 jaar opgelegd worden. De stevige volle wijn is heel toegankelijk en niet echt zwaar. Levant is de oude naam voor het Oostelijk deel van de Middellandse Zee. Europa, Azië en Afrika komen hier samen in de keuken. Op de fles staat 'Singe Vineyard Judea Foothills'. 'Single Vineyard' betekent dat de druiven uit één wijngaard komen.

Kleur: Diep rood (paars).
Geur: Besvruchten zoals bramen en vlierbessen.
Smaak: Stevige smaak van rode besvruchten, kreupelhout en op de achtergrond ietwat kruidig, zachte romige smaak.
Afdronk: Lang.
Wijn/spijs: Een lekker stukje rood vlees (denk ook aan lamsvlees), rijpe niet al te oude harde kazen, pittige bonenschotels, boerenpaté, pastaschotels op tomatenbasis, pittige harde worstsoorten, Mediterrane gerechten.

In verband met breukvrije verzending is de minimum bestelhoeveelheid voor wijnen: 6 flessen (assorti) of een veelvoud hiervan.

Aantal
217